Ik schrijf

Wie schrijft…

… die blijft, ja nee natuurlijk. Alleen was ik weg bij het schrijven, of in ieder geval een tijd.

Ik schrijf mijn hele leven al, en in de jaren negentig verdiende ik daar ook mijn geld mee. Als redacteur van een tijdschrift over milieuwethandhaving ging ik in de Rotterdamse haven mee op inspecties van de binnenvaart, maar ik draaide mijn hand ook niet om voor een stukje over een grootschalige oliebollendumping begin januari, of een artikel over roofvogelvervolging (het illegaal doden van roofvogels omdat die allerlei dieren opeten die mensen zelf liever ‘beheerden’).

Daarna schreef ik heel lang niet – te veel ander werk, te eng, te ingewikkeld, er gingen andere dingen voor.

Dat moment is in 2023 gekomen en nu durf ik mezelf langzamerhand weer tekstschrijver/journalist te noemen. Ik maak graag kortere of langere artikelen voor populairwetenschappelijke bladen als KIJK Magazine, KIJK Geschiedenis of Historisch Nieuwsblad. Over geheimzinnige verdwenen steden, over metaaldetectorzoekers en de gevestigde archeologie, over gemummificeerde lichamen, kortom: over cultuur, natuur en geschiedenis.

Ook als ik schrijf maak ik graag dingen duidelijk. Hoe we vroeger tegen bepaalde zaken aankijken, hoe dat nu is, en wat er in de tussentijd is gebeurd. Maar altijd met begrip en nuance.

 

 

Denk je dat ik de juiste toon tref voor je publicatie?

Neem contact met me op, dan kijken we verder.